Kinderopvang

Welkom op onze site!!

Kinderen wat zijn ze toch prachtig en hoe mooi is het dat je ze een stapje mag helpen in hun ontwikkeling? Dat is wat wij iedere dag doen. Met heel veel enthousiasme. En nog meer plezier.


Veiligheid, warmte en knusheid: dat vinden we belangrijk. Onze groepen bestaan uit maximaal 13 kinderen ( van 0 tot 4 jaar oud) en elke groep wordt begeleid door 2 vaste leidsters. Zoals het klokje thuis tikt, zo tikt het ook bij Rainbow Daycare…….. dat is het idee.

Vaders en moeders kennen we persoonlijk. Want ook dat vinden we belangrijk: betrokkenheid van beide kanten. We communiceren niet alleen via schriftjes en ouderavonden, maar juist dagelijks, bij het brengen en halen geven wij een warme overdracht.

Veilig en geborgen

Bij Raynbow daycare voelen de kinderen zich thuis.

Liefde, respect en geborgenheid vormen de basis voor zelfvertrouwen en -ontplooiing. Elk kind verdiend een warm nest, ook al is het niet thuis is.

  • Naast spelen bij Rainbow Daycare gebeurd er zoveel meer: Uw kind is aan het ontdekken, zich aan het ontwikkelen, maakt vriendjes/vriendinnetjes, leert nieuwe woordjes en heeft de hele dag vooral plezier. Ieder kind doet dit op zijn/haar niveau spelenderwijs leren! Wij willen graag dat kinderen zich uitgedaagd voelen en waar ze soms met klein materiaal kunnen spelen, of kunnen verven, maar ook rennen, huppelen en fietsen. Waar de poppen in bad worden gedaan of voor de fijne motoriek spelletjes aan tafel doen. voorbeelden van de activiteiten: - Verdieping in de verschillende thema's - Stimuleren van fantasiespel d.m.v. vrij spelen - Individuele en groepsgerichte ontwikkeling activiteiten aanbieden - Samen spelen en werken - Stimuleren van zelfstandigheid - Ontplooien van creativiteit - Expirimenteren van materialen - Taalontwikkeling d. m. v. kringgesprekken, praatplaten, rijmpjes en liedjes. - Verkennen van de wereld om hun heen - Grove motoriek door peutergym en dagelijks buitenspelen

    Kindercentrum Mamaloe werkt met een vast dagritme

    Kindercentrum Mamaloe werkt met vast dagritme waarbinnen gevarieerd kan worden. Zo weet een kind wat hem te wachten staat en waar het aan toe is. De pedagogisch medewerkers vertellen gedurende de dag wat er gaat gebeuren, leggen uit en stellen duidelijke grenzen. Dit doen zij aan de hand van dagritme kaarten. Op die manier worden kinderen voorbereid en zijn situaties overzichtelijk. Gedurende de dag zijn er verschillende eet -en drinkmomenten. De pedagogische medewerkers eten met de kinderen mee. De kinderen worden zoveel mogelijk betrokken bij de keuze van hun broodbeleg. Afhankelijk van het ontwikkelingsniveau mag een kind zelf zijn boterham smeren met kinderbestek. De wens van wat het kind wil eten en of drinken heeft betrekking op het stukje veilig ontwikkelen als individu welke eigen keuzes kan en mag maken. De kinderen die slapen op het kinderdagverblijf hebben zoveel mogelijk een eigen bedje. Die biedt veiligheid. wanneer dit gewenst is kan een kind een knuffel en/of speen van thuis meenemen. Als een kind geen knuffel heeft bieden wij hem/haar de gelegenheid een knuffel van het kinderdagverblijf uit te kiezen. De pedagogisch medewerkers kondigen aan wanneer het bedtijd is, zo worden de kinderen voorbereidt op wat komen gaat. Ieder kind wordt persoonlijk welterusten gewenst. Wanneer er opgemerkt wordt dat een kindje moeite heeft met het in slaap vallen blijven de pedagogisch medewerkers erbij tot het kindje in slaap gevallen is.

    Kindercentrum Mamaloe past zich zoveel mogelijk aan de thuissituatie aan

    Wij gaan uit van een positieve, liefdevolle benadering. Dat houdt onder andere in dat ieder kind persoonlijk welkom geheten wordt. Nadat u en uw kind rustig afscheid van elkaar hebben genomen bieden wij de mogelijkheid om samen met uw kindje te zwaaien. Daarbij vertellen wij dat papa of mama hem/haar later weer op komt halen en dat we er samen een fijne ochtend/middag van gaan maken.De behoefte om te zwaaien verschilt per kind en per moment, daarom stemmen wij voortdurend af op uw kind.Wanneer iemand anders uw kind op komt halen informeren wij hem/haar hierover zodat het kind weet waar hij aan toe is.Sommige kinderen gaan direct hun eigen gang en zoeken zelf al wat uit om mee te spelen. Andere kinderen vinden het prettig om eerst rustig op te starten. De pedagogisch medewerker neemt uw kind bij de hand en lezen dan bijvoorbeeld samen met uw kind een boekje, maken een puzzel of gewoon gezellig knuffelen. Dit gebeurd soms individueel en soms in groepsverband. wanneer er al meer kinderen aanwezig zijn en zij dezelfde behoefte hebben zal de pedagogisch medewerker hier op af te stemmen door bijvoorbeeld gezamenlijk een boek te lezen of een spelletje te doen. De pedagogisch medewerker zal op zo'n manier in de groepsruimte settelen, zodat zij voor ieder kind beschikbaar is. in de meeste situaties doet zij dit al zittend op grond.

    Ontwikkeling van het kind

    Emotionele veiligheid Bij Kindercentrum Mamaloe werken wij met vaste pedagogische medewerkers op de groep en in een speelomgeving waar kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. Want hoewel elk kind uniek is, is dit de basisbehoefte van een ieder. In de eerste jaren maakt een kind een enorme mentale groei door: van afhankelijke zuigeling tot kleuter die zichzelf aankleed, verhalen vertelt en met andere kinderen speelt. Een kind dat zich emotioneel veilig voelt, ontwikkeld zich ook beter. De ontwikkeling van kinderen verloopt niet bij elk kind op dezelfde wijze. Dit maakt elk kind uniek en vraagt daarom om een persoonlijke en individuele aandacht voor een ieder.

    Visie

    Ruimte voor het individu Een kind is ongetwijfeld het kostbaarste bezit van elke ouder. Een uniek individu, met unieke talenten en kwaliteiten en met een unieke eigen wil. Vanaf de geboorte maakt een kind contact en lokt het reacties uit. Door factoren als aanleg, temperament en omgeving ontwikkeld het een eigen identiteit. Bij Kindercentrum Mamaloe geven wij de kinderen de ruimte om zich optimaal te ontwikkelen en te ontplooien. Veiligheid en vertrouwen vormen voor ons een fundament. We vinden dat elk kind een positieve benadering verdient. Omdat die bijdraagt aan een positieve basishouding, een positief zelfbeeld en een stevig zelfvertrouwen.

Speelomgeving

De positieve impuls

Via spel, samen spelen, fantasie en expressie ontwikkelen kinderen hun eigen identiteit en leren zij hun grenzen (in positieve zin) te verleggen.

  • Bij Raynbow Daycare hanteren wij het principe van de positieve impuls: kinderen worden gestimuleerd om vanuit eigen kracht en fantasie hindernissen te overbruggen. Hun speelruimte is dan ook zo ingericht, dat zij zowel individueel als in groepsverband een zo veelzijdig mogelijk speelervaring op kunnen doen.

    Interactie

    We stimuleren het samenspel-, dreumes- of peutertijd: elke fase vraagt specifieke kennis en vaardigheden. Want in verschillende belevingswerelden spelen kinderen op verschillende manieren. Waar baby’s vooral signalen zenden (ze huilen, lachen, kraaien, en bewegen), spelen dreumesen al naast elkaar. Peuters zijn alweer bedrevener in het aangaan van interactie. Het bevorderen van samenspel vinden wij een belangrijke taak. Zo leert een kind leren dat samen vaak leuker is dan alleen, maar ook dat het soms rekening moet houden met anderen.

    Vrij en ongedwongen 

    Elk moment een leermoment. Kinderen zijn nieuwsgierig en proberen graag dingen uit. Wij stimuleren het kind voortdurend en vooral die activiteiten, waarin het kind interesse toont. In spel en activiteiten ontdekken kinderen hun mogelijkheden en grenzen. Ze experimenteren en oefenen nieuwe dingen. Bij ons staat de dag er al bol van: knutselen, samen boekje lezen, spelletjes doen, met auto’s, blokken of poppen spelen en natuurlijk verkleden. Ook gewone dingen zoals het dekken van de tafel en boodschappen doen, vormen prima leermomenten. ‘lekker gek doen’ is ook leerzaam. Regelmatig maken wij een bijzonder uitsapje: naar de kinderboerderij of park lopend of met de bakfiets om lekker te kunnen spelen en leren tegelijk.

Wist u dat ... Rainbow Daycare ook warme maaltijden verzorgt